تحصیل یار

راهنمای تحصیلی از دبستان تا دکتری ، ثبت نام دانشگاه آزاد ، سراسری ، رشته های بدون کنکور ، لیست مدارس ، آزمونهای کارشناسی ارشد و دکتری و ...

تحصیل یار

راهنمای تحصیلی از دبستان تا دکتری ، ثبت نام دانشگاه آزاد ، سراسری ، رشته های بدون کنکور ، لیست مدارس ، آزمونهای کارشناسی ارشد و دکتری و ...

معرفی رشته بهداشت مواد غذایی

رشته بهداشت مواد غذایی در زمینه، بهداشت مواد خوراکی و غذای سالم یا ناسالم و شیوه نگهداری آن، فعالیت می کند. زیر گروه رشته علوم تجربی است

 و طبق دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، پذیرش در رشته بهداشت مواد غذایی، در دانشگاه های دولتی روزانه، شبانه و غیرانتفاعی صورت می گیرد.

 همچنین دانشگاه های آزاد در این رشته دانشجو می پذیرند. در بعضی از دانشگاه ها، پذیرش رشته بهداشت مواد غذایی بدون کنکور، نیز امکان پذیر می باشد.

هدف از این رشته: تربیت کارشناسانی است که از عهده آزمایش های بیوشیمیایی و باکتری شناسی، تشخیص بیماری ها و آلودگی های میکروبی و سمی و قارچی،

و همچنین تشخیص هایی که در مقابل  تکنسین ها و حتی کاردان های این رشته، در سطح بهتر و بالاتر هستند، برآیند.

دانشجویان، می توانند با تهیه و مطالعه نسخه بهداشت مواد غذایی pdf، اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهند.

 

واحدهای درسی رشته بهداشت و مواد غذایی

دانشجویان در رشته بهداشت مواد غذایی، باید به تعداد ۱۳۷ واحد درسی را بگذرانند، که به تفکیک واحد شامل:

·       دروس عمومی: ۲۶ واحد

·       دروس پایه: ۲۰ واحد

·       دروس اختصاصی: ۴۴ واحد

·       دروس اصلی: ۳۳ واحد

·       پروژه: ۲ واحد

·       کارآموزی: ۱۲ واحد

 

 

تعداد واحدهای رشته کارشناسی بهداشت مواد غذایی

واحدهایی که دانشجویان رشته بهداشت عمومی، باید در طول ترم بگذرانند شامل:

·       دروس پایه: ۹ واحد

·       دروس اختصاصی: ۱۱ واحد

·       دروس اختصاصی اختیاری: ۶ واحد

·       پایان نامه: ۶ واحد

·       تعداد کل واحدها: ۳۲ واحد

این واحد ها در دانشگاه های رشته بهداشت مواد غذایی مانند:

·       دانشگاه تخصصی فن آوری های نوین آمل

·       دانشگاه فردوسی مشهد

·       دانشگاه بوعلی سینا در همدان

·       دانشگاه ایلام، ارائه می شوند.

 

دروس کارشناسی بهداشت مواد غذایی

کلیه دانشجویان رشته بهداشت مواد غذایی که تمایل به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی رشته بهداشت مواد غذایی دارند،

 باید درس های این رشته را انتخاب و با کسب نمره قبولی این دوره را با موفقیت به پایان برسانند.

دروس این رشته شامل:

·       دروس پایه: دروس این پایه شامل: شیمی آلی، بیوشیمی، فیزیولوژی، بافت شناسی، کالبد شناسی، آمار حیاتی، اصول و کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات

·       دروس اصلی: کالبد گشایی و آسیب شناسی و آسیب شناسی نشخوارکنندگان، باکتری شناسی عمومی، باکتری شناسی اختصاصی و بیماری ها و...

·       دروس تخصصی: زبان تخصصی، میکروب شناسی مواد غذایی، شینی و بیوشیمی مواد غذایی، بهداشت و بازرسی گوشت دام و طیور

·       دروس کارآموزی: کارآموزی در کارخانه های فرآوری شیر، کارآموزی در کارخانه های فرآوری گوشت، کارآموزی در کارخانه های روغن، قند و...

 

بازار کار رشته بهداشت مواد غذایی

فارغ التحصیلان رشته بهداشت مواد غذایی، چنانچه قصد دارند در همین زمینه فعالیت کنند و از حقوق بهداشت مواد غذایی، بهره مند شوند،

می توانند در این زمینه ها فعالیت کنند:

·       در زمینه آموزشی: برای آموزش دانشجویان، روش هایی تدوین و طراحی می کنند

·       در زمینه پژوهشی: در انجام پژوهش هایی در زمینه بهداشت مواد غذایی

·       در زمینه مشاوره ای: در سمت مشاور، جهت راهنمایی و مشاوره برای بهره بردن از فن آوری ها در بخش های دولتی و خصوصی

·       در زمینه خدماتی: مسئول آزمایشگاه کنترل کیفی کارخانجات تولید مواد غذایی.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد